Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), web3 ve dağıtık defter teknolojilerini benimseme yolunda önemli bir adım atarak Algorand Blockchain Akademisi’ni kurmak üzere altcoin projesi ALGO’nun arkasındaki Algorand Vakfı ile ortaklık kurdu. Bu girişim, UNDP personelini sürdürülebilir kalkınma için Blockchain teknolojisinden yararlanmak için gereken bilgi ve pratik becerilerle donatmayı amaçlıyor. UNDP’nin 30 Kasım’da yaptığı duyuru, BM’nin yenilikçi teknolojileri faaliyetlerine entegre etme çabalarında önemli bir adımı işaret ediyor. İşte detaylar…
Birleşik Milletler, popüler altcoin projesini seçti
UNDP, Algorand Vakfı’nı küresel personeli için web3 üzerine bir eğitim müfredatı geliştirmek üzere görevlendirdi. UNDP ve diğer Birleşmiş Milletler kuruluşlarından 22.000’den fazla çalışan Algorand Blockchain Akademisi’nden faydalanacaktır. Müfredat, Blockchain teknolojisinin sürdürülebilir kalkınma alanındaki pratik uygulamalarına odaklanacaktır. Alternatif finans ve düşük karbonlu kalkınma konularında uzmanlaşmış bir UNDP araştırma ve veri analisti olan Robert Pasicko, girişimi Yeni Delhi’deki Algorand Etki Zirvesi’nde duyurdu. Kursun beta versiyonunun 2024 yılının ilk çeyreğinde başlaması ve yıl boyunca UNDP’nin küresel personeli arasında kademeli olarak yaygınlaştırılması planlanıyor. Kripto para birimi, gelişmenin ardından aşağıdaki gibi yükseliş yaşadı
Eğitim deneyimini daha da zenginleştirmek için HesabPay, Wholechain, Koibanx ve Quantum Temple dahil olmak üzere Algorand ekosistem projelerinden temsilciler girişime aktif olarak katılacaktır. Bu işbirliği, UNDP personeli arasında kapsamlı bir anlayışı teşvik ederek, Blockchain uygulamalarına ilişkin gerçek dünyadan içgörüler sağlamayı amaçlamaktadır. Algorand Vakfı Eğitim ve Kapsayıcılık Başkanı Doro Unger-Lee, bu girişimin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşmak için Blockchain’in eyleme geçirilebilir kullanım durumlarını belirleme ve uygulamaya yönelik çok önemli bir ilk adım olarak önemini vurguladı.
Algorand, benimesme konusunda gelişiyor
Algorand Blockchain Akademisi, BM’nin web3 teknolojilerini benimseme konusundaki süregelen kararlılığını yansıtmaktadır. Bu stratejik ortaklık, Blockchain’in küresel zorlukları ele alma potansiyelini vurgulamakta ve BM’nin sürdürülebilir bir gelecek için işgücünü geliştirmeye olan bağlılığının altını çizmektedir. Kurs ilerledikçe, dünya çapındaki UNDP uygulayıcılarının karmaşık küresel sorunların üstesinden gelmek için Blockchain teknolojisini kullanma konusunda değerli bir uzmanlık kazanması beklenmektedir.
Proje, Hindistan’da dalgalar yaratıyor
Diğer yandan Algorand, önemli Hintli kuruluşlarla bir dizi ortaklık kurduğunu açıkladı. Algorand’ın Hindistan’daki önemli bir teknoloji savunma grubu olan Ulusal Yazılım ve Hizmet Şirketleri Birliği (NASSCOM) ile yaptığı işbirliği bu çabaların başında geliyor. Bu ortaklık, akademi, BT endüstrisi ve hükümetle birlikte geliştirilen bir dijital beceri kazandırma girişimi olan NASSCOM’un FutureSkills Prime kapsamında Web3 yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyor. ALGO, küresel girişimciliği destekleyen bir kuruluş olan TiE Bangalore ve Hindistan’ın ilk kadın merkezli bankası olan Mann Deshi Vakfı ile güçlerini birleştirdi. Bu işbirlikleri Algorand’ın Hindistan pazarındaki etkisini derinleştirecek ve daha geniş Web3 ortamına katkıda bulunacaktır.